Käsikirjoituskilpailu ja -työpaja

Käsikirjoituskilpailu ja -työpaja

3… 2… 1… KIRJOITA!

Kevät on tullut ja on aika päästää mielen pohjalla hautuneet ideat lentoon!
Nyt nimittäin alkaa Kumpulan Speksin käsikirjoituskilpailu!

Kilpailun ohjeet:
 Kirjoita ryhmässä tai yksin käsikirjoitusluonnos, josta löytyvät seuraavat asiat:
 – Jokaisesta tai ainakin suurimmasta osasta näytelmän kohtauksia tiivistelmät, joista selviää, mitä kyseisessä kohtauksessa tapahtuu (varsinaisia repliikkejä ei näihin tarvitse kirjoittaa)
 – Dialoginäyte eli yksi kohtaus kirjoitettuna kokonaan repliikkejä myöten
 – Hahmokuvaukset eli lyhyet kuvaukset jokaisesta näytelmän hahmosta
 – Lyhyt synopsis, jonka avulla saa nopealla vilkaisulla selvyyden siitä, mistä näytelmässä on kyse
Voit myös laittaa luonnokseen mukaan biisiehdotuksia, mikäli sinulla on sellaisia jo mielessä.

Käsiskilpailun deadline on keskiviikkona 3.6.2022 kello 23:59. Lähetä siihen mennessä luonnoksesi osoitteeseen [email protected]. Kilpailuun osallistuneista käsikirjoituksista valitaan yksi, jota työstetään käsikirjoitustiimin voimin kesän aikana. Kilpailun voittaja/voittajat ovat myös tervetulleita mukaan käsikirjoitustiimiin!

Pelottaako tyhjä paperi tai kaipaatko inspiraatiota kirjoittamiseen? Onneksesi helpotusta on nyt tarjolla!

Kumpulan Speksi järjestää käsikirjoitustyöpajan 11.5. klo 16:30 alkaen. Työpaja toteutetaan kirjoituskävelynä, joka alkaa Kumtähdenkentältä (Arabian kauppakeskusta lähempänä olevalla puolella). Sateen yllättäessä tapaamme HOASin kerhotilassa Rörstrandinkatu 3 D. Arvioitu kesto on n. 1,5h-2h.

Työpajassa uhmataan aloittamisen vaikeutta sekä tutustutaan hahmojen ja kokonaisuuden luontiin lyhyiden kirjoitusharjoitusten kautta. Kirjoitusharjoitusten välissä kävellään vähän matkaa, jolloin voi inspiroitua ympäristöstä, kysyä tarkempia neuvoja käsisluonnoksen tekemiseen tai vaikka tutustua muihin osallistujiin. Sinulla ei siis tarvitse olla valmiita ideoita, mutta sellaisia voi myös hyödyntää.

Varaa mukaasi säähän ja kävelyyn sopiva vaatetus: Kävelemme lähellä rantaa, joten kannattaa varautua ainakin tuulisuuteen.
Ota mukaasi myös kirjoitusvälineet: Ei väliä millaiset, kunhan saat ne helposti kuljetettua matkassa mukana – pieni vihko ja kynä tai puhelin ovat todennäköisesti kätevimmät.

Tavataan siis kynät terävinä käsikirjoituspajassa! 🙂

Voit halutessasi sitä ennen (ja miksei sen jälkeenkin) hyödyntää seuraavaa PowerPoint-esitystä, joka sisältää käytännön harjoituksia kohtauksen kirjoittamiseen: howtokäsikirjoitus.pptx

Hedelmällisiä kirjoitushetkiä toivottaa Kumpulan Speksi!

Päivitetty: 7.5.2022