Tule tekijäksi Kumpulan Speksiin!

Tule tekijäksi Kumpulan Speksiin!

(IN ENGLISH BELOW)

Etsitkö tekemistä tulevaksi lukuvuodeksi? Haluatko tavata uusia, samanhenkisiä ihmisiä? Vastaus sinua varten löytyy otsikosta, sillä Kumpulan Speksi etsii kaikenkarvaisia tekijöitä viidenteen produktioonsa, riippumatta siitä, mitä haluat lähteä tekemään!

Kumpulan speksin bändi etsii soittajia, laulajia ja biisien sovittajia!

Kaikenlaiset instrumentit sellosta käyrätorveen ovat tervetulleita bändiin, mutta ainakin rumpali ja basisti tarvitaan. Ilmianna itsesi osoitteeseen [email protected]. Treenit voidaan aloittaa pian bändin löytymisen jälkeen.

 

Kumpulan speksin käsikirjoituksen työstäminen on alkanut!

Ehdit vielä mukaan ilmoittautumalla osoittee seen [email protected]. Tehdään vuoden 2019 esitykseen nasevimmat repliikit, hauskimmat vitsit ja yllättävimmät juonenkäänteet!

Tarvitsemme koreografeja

Kiinnostaisiko sinua ilmaista itseäsi tanssin muodossa? Oletko sinulla visiota, jonka haluaisit nähdä toteutettavan lavalla? Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä testaamaan omaa luovuutta, sillä speksin musikaaliosuuksia varten tarvitsemme koreografeja sovittamaan tansseja biiseille. Kokemus katsotaan tietenkin eduksi, mitä enemmän osaat, sitä vapaammin pääset tekemään. Kyseessä on kuitenkin aloittelevalle koreografille ainutlaatuinen tilaisuus päästä testaamaan omia näkemyksiään ohjatussa ympäristössä.

Kumpulan speksin tanssiryhmä etsii innokkaita tanssijoita esiintymään speksin produktiossa huhtikuussa

Kaikille tanssista kiinnostuneille suosittelemme speksin tanssijaksi ryhtymistä! Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, vaan kaikentasoiset ovat tervetulleita mukaan! Pyrimme järjestämään tanssijoille muutaman tutustumiskerran syksyn aikana, joten jos et ole varma, olisiko tanssijana oleminen sinun juttusi, tule ainakin kokeilemaan. Tutustumiskerroista ilmoitetaan, kun niiden ajat varmistuvat.

Tanssiharjoitukset alkavat pyöriä säännöllisesti 2-4 kertaa viikossa, edellyttäen tanssijoiden sitoutumista produktion aikatauluihin huhtikuun alkuun saakka. Motivaatio on siis kaikista tärkein kriteerimme!

Tulkaa ihmeessä kokeilemaan jos vähänkin kiinnostaa, tanssiminen on kivaa ja lavaesiintyminen palkitsee treenaamisen! 🙂

     

Kumpulan speksin näyttelijävalinnat lokakuun alussa

Onko näytelmälava aina vetänyt puoleensa, mutta et ole saanut sopivaa tilaisuutta? Onko edellisestä kerrasta lavalla jo liikaa aikaa? Vastasit mitä vain, meillä on tarjota sinulle elämäsi tilaisuus. Kumpulan speksi etsii nimittäin näyttelijöitä!

Joissakin rooleissa on tanssia ja laulua, mutta osaamista ei vaadita ennalta. Rooleja on myös hyvin erilaisia, pieniä ja suuria, hilpeitä ja vakavampia, ja he tekevät eri asioita, joten yhden osa-alueen heikkous ei ole este. Sinulta ei vaadita mitään ennakkokokemusta, joten kannattaa tulla edes kokeilemaan! Tärkeintä on uskallus, ja sitäkin oppii syksyllä treenaamalla. Speksineitsyitä tulee olemaan tänäkin vuonna ja otamme tämän kyllä huomioon.

Järjestämme näyttelijäkandidaateille valintatilaisuuden.

Järjestämme kaksi erillistä casting -tilaisuutta, joista riittää, että pääset toiseen. Tilaisuudet järjestetään Uudella ylioppilastalolla Wilhelmsson-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5. kerros). Ajankohdat ovat:

Torstaina 11.10 klo 17

Lauantaina 13.10 klo 12

Kävijämäärän selvittämisen vuoksi pyydämme, että ilmoittaudut etukäteen sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Kerrothan viestissä, kumpaan tilaisuuteen olet osallistumassa. Castingeihin kannattaa varata aikaa noin 1-2 tuntia.

Mietitkö vielä, onko speksissä näytteleminen sinun juttusi? Tule käymään speksin improkerhossa! Improkerhon tutustumiskerta järjestetään Exactumissa:

tiistaina 25.9. klo 16:15-18 luokassa D123

Ohjaajan terveiset castingeihin:

Castingin sisältö koostuu muutamasta osuudesta: Aloitamme kevyellä tutustumisella ja lämmittelyllä ja teemme muutamia improharjotteita. Tämän lisäksi meillä on kevyt tanssiosuus, monologi ja valinnainen lauluosuus. Tanssiosuus ei ole lainkaan vaativa eikä todennäköisesti toimi leikkurina valinnoissa. Sitä varten ei tarvitse myöskään harjoitella etukäteen.

Monologi saa olla mikä tahansa omavalintainen monologi, oli se sitten elokuvasta, kirjasta, näytelmästä tai vaikka omakirjoittama lyhyt tekstinpätkä. Saat esittää sen niin kuin se esitetään alkuperäisesti tai saat soveltaa juuri niin paljon kuin haluat. Tärkeintä on, että monologi on jotain, minkä esittämisestä ja harjoittelemisesta nautit! Keston tulisi olla n. 1-2 min. Lunttilaput ovat sallittuja, mutta suosittelemme opettelemaan repliikit ulkoa.

Castingeissä on myös valinnainen lauluosuus. Tämä toimii mahdollisuutena osoittaa omaa laulutaitoa. Testaamme tällä ensisijaisesti näyttelijän halukkuutta laulaa muiden edessä, mutta tietysti myös laulutaitoa. Suosimme laulavia näyttelijöitä isoihin rooleihin, mutta emme pidä laulamattomuutta suorana esteenä millekään roolille. Lauluosuuteen osallistuminen nähdään taidosta huolimatta aina positiivisena asiana.

Tuo mukanasi housut, jotka sallivat hieman liikkuvuutta (ei tarvitse olla lökärit, mutta toiminta on erittäin kevyen liikunnallista) ja vesipullo. Esiintyminen toimii huonommin tyhjällä vatsalla, joten syö hyvin etukäteen tai ota eväitä mukaan. Tärkeintä, kuitenkin, on asenne, jolla kävelet sisään ja osallistut toimintaan.

Maskeeraaja, lavastaja, puvustaja

Haluatko tulla mukaan speksin ihanaan porukkaan, mutta esiintyminen ei ole välttämättä sinun juttusi? Pysyykö sinulla suti, vasara tai nuppineula vakaasti kädessä? Tiimit kaipaavat myös vielä vastaavia, mutta haku maskeeraus-, lavastus- sekä puvustustiimeihin on alkanut.

Tekniikkatiimi

Speksi kaipaa ensimmäiseksi tekniikkavastaavan, joka pitää langat käsissään sekä valo-, että äänitekniikan suhteen. Tekniikkavastaavan tiimiin haemme henkilöitä, jotka ovat motivoituneita suunnittelemaan ja toteuttamaan esitykseen upeat valot ja kuuluvat äänet. Hakea voi oman valintansa mukaan joko valoihin, ääniin tai molempiin!

 

Valokuvaaja, videotaltioija

Produktiomme tärkeä osa on sen taltiointi tuleville speksiläisille näytettäväksi!

Tuotantotiimiläinen

Tuottaja on kapellimestari kaikessa siinä mikä ei näy lavalla. Tuotantoporukan tehtäviin kuuluu mm. huolehtia rahoituksen keräämisestä lipputulojen ja yritysyhteistyön muodossa, speksin markkinoinin koordinointi, aikatauluttaminen, esiintymis-ja harjoitustilojen varailu, kuljetusten järjestäminen yms. Tuottajan tärkein tehtävä on huolehtia produktion kulun sujuvuudesta ja tämä tehdään pääasiassa säännöllisillä tiimivastaavien ja tuotantoporukan kokouksilla joissa seurataan tiimivastaavien kanssa speksin etenemistä sekä jaetaan ja aikataulutetaan tehtäviä. Produktion aikana tuottajana on mahdollisuus oppia paljon projektin johtamisesta sekä omasta itsestään. Jos palo heräsi tuottajan hommaan osana tuotantotiimiä, ota yhteyttä [email protected]!

Mikäli olet kiinnostunut jostakin speksin osa-alueesta, lähetäthän siitä viestiä osoitteeseen [email protected], kertoen mikä kiinnostaa, niin osaamme infota tärkeistä asioista ja aikatauluista. Vuoden 2019 produktion esitykset ovat huhtikuun alussa.

 

Vai etkö ole varma mihin tulisit mukaan, mutta speksissa mukana oleminen kiinnostaisi? Lähetä meille viestiä osoitteeseen [email protected], niin rekrytiimimme ehdottaa ja etsii sinulle sopivan pestin porukassamme!

SHORTLY IN ENGLISH:

DO YOU WANT TO BE A PART OF A MUSICAL THEATRE SHOW IN KUMPULA?

The shows will be in the beginning of April 2019! We need at least: band members (all kinds of instruments are welcome!), dancers, choreographers, make-up artists, scenic and costume designers, graphic artist and production team members! The shows are in Finnish, but we have had a lot of international people participating for the last few years, so everyone is welcome! If you are interested, email us to [email protected] !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *